bracy.se – Allt om smycken & accessoarer

Smycken för hela kroppen

Idag är utbudet för smycken stort och du kan dekorera din kropp med smycken från topp till tå om du känner för det. Men eftersom utbudet på smycken är så pass stort som det är idag kan det vara svårt att ha koll på vilka olika sorters smycken som finns. I den här delen kommer du därför att få en kort guide på smycken för hela kroppen.

Örhängen

Örhängen är ett sorts smycke som sitter i dina örsnibbar. För att de ska kunna sitta på plats krävs det att du har hål i öronen, därför kan ett örhänge kallas för en sorts piercing. Det finns flera varianter på örhängen och de kommer i olika modeller, storlekar, material och färger.

Halsband

Ett halsband bärs runt din hals. Det finns flera varianter på halsband och de kommer i olika modeller, längder, storlekar material och färger.

Armband

Ett armband bärs runt handleden. Det finns flera varianter på armband och de kommer i olika modeller, storlekar, material och färger.

Ring

En ring bärs på någon av handens fingrar. Men det finns också tåringar som sitter på någon av fotens tår. Ringar kommer i olika modeller, material och färger. Personer som bär en ring på vänster ringfinger är oftast gifta:https://www.brollopsmagasinet.se/de-senaste-trenderna-inom-vigselringar-och-smycken/ eller förlovade.

Fotlänk

En fotlänk bärs runt fotleden och består oftast av en enkel, tunn kedja. Men i övrigt kommer de i olika material och färger.

Armring

En armring är ett sorts armband som sitter högre upp på armen. Det finns flera varianter på armringar och de kommer i olika modeller, material och färger.

Kroppssmycke

Ett kropssmycke eller en kroppskedja som det också kan kallas för är ett sorts smycke som täcker hela kroppens överdel.

Brosch

En brosch är ett sorts smycke du bär på dina kläder eftersom att en brosch är utrustad med en nål på baksidan. Det finns flera varianter på broscher och de kommer i olika modeller, storlekar, material och färger.

Tiara

En tiara är ett sorts smycke du bär på ditt huvud. Tiaror används oftast av kungligheter vid speciella tillfällen. Men det är också vanligt att “vanliga” människor bär en tiara när de exempelvis gifter sig. Det finns flera varianter på tiaror och de kommer i olika modeller, storlekar, material och färger.