bracy.se – Allt om smycken & accessoarer

Piercings

Ett annat sätt att använda smycken är genom piercing. Skillnaden mellan ett smycke och en piercing är att en piercing kräver att du tar hål innan du kan sätta in din utvalda piercing. Det finns många olika sorters piercings att välja bland. I det här inlägget kommer du att få en kort genomgång på vilka olika piercings som finns.

Näspiercing

En av de vanligaste ställena som folk piercar sig i är i näsan. Det finns ett flertal varianter på näspiercings. Den som sitter i näsvingen kallas för en näspiercing och den som sitter den undre delen av näsan kallas för septum. Man kan välja att ha en piercing i form av en ring eller ett enklare smycke i form av en ädelsten eller liknande.

Tungpiercing

Ett annat ställe på kroppen där man kan pierca sig är i tungan. En tungpiercing sitter vanligtvis ungefär i mitten på tungan. Det vanligaste är att man använder en så kallad barbell piercing när man smyckar tungan.

Navelpiercing

En navelpiercing är precis vad det låter som, en sorts piercing som sitter i anslutning till naveln. Oftast sitter piercingen i huden precis ovanför naveln. Det finns ett flertal varianter på smycken du kan använda när du piercat naveln. Till exempel ringar och barbell.

Ögonbrynspiercing

En ögonprynspiercing sitter i ögonbrynet. Det kan variera vart man väljer att placera sin ögonbrynpiercing. De flesta väljer att pierca den yttre delen av ögonbrynet, men en del sätter det mer i mitten. Det vanligaste är att man använder en ring eller en barbellpiercing.

Öronpiercing

Sist och vanligast har vi olika varianter på öronpiercings. Det vanligaste är att man piercar öronsnibbarna, men man kan pierca andra delar av örat.