bracy.se – Allt om smycken & accessoarer

Accessoareren – ett tillbehör

Ordet accessoar kommer ursprungligen från det franska ordet för tillbehör vilket är accessoire. En accessoar är alltså ett sorts tillbehör vi använder till våra kläder för att det fyller en viss funktion eller helt enkelt bara är snyggt.

En accessoar kan fylla flera funktioner. Många bär accessoarer för att accessoaren ska göra det där lilla extra för en annars alldaglig outfit. Till exempel kan ett par snygga solglasögon göra stor skillnad på det intryck du ger till andra människor och dessutom kan de få dig att känna dig lite mer moderiktig.

Den andra funktionen för accessoarer är att de är funktionella. Många accessoarer fyller också en funktion och är både snygga och praktiska att använda. Ett bra exempel på det är ett skärp som du bär i din midja för att hålla dina byxor på plats, men det kan också vara en väldigt stilren detalj.

För att köpa en accessoar behöver du sällan söka dig särskilt långt. Accessoarer säljs i butiker som säljer mode och kläder. Oftast har accessoarer en egen avdelning i klädbutiken där du kan hitta allt ifrån mobilskal till väskor till halsdukar och mössor.