bracy.se – Allt om smycken & accessoarer

Hudvänliga smycken i kombo med rätt hudvård

Smycken kan tyvärr orsaka allergier om du är känslig och därför tänker allt fler smyckestillverkare på att framställa smycken i hudvänligt material. Rostfritt stål och nickelfritt material eller helt naturmaterial som trä eller glas blir allt vanligare inom smyckesdesign. Och kul är det för det är ju så vackert.

Även om du tänker på vilket material du bär är det lika viktigt att tänka på själva hudvården. Använd riktigt bra hudvårdsprodukter från Clarins oavsett om du är ung eller äldre. Clarins är kända för sina fantastiska produkter som både är rynkreducerande och fuktåtergivande.

Rätt hudvård förstärker dina smycken

Om du tar hand om din hy så blir också hela du finare och utmärkande. En vacker hy med lyster gör att dina smycken framhävs bättre och även dina kläder, för att inte tala om din makeup. Köp flera hudvårdsprodukter från Clarins på Parfym.se. Eftersom Clarins är ett franskt hudvårdsmärke som funnits med länge och där man satsar stort på att ta fram produkter som ska främja kvinnors skönhet, så är det den perfekta kombinationen för att även passa dina smycken och din stil. De har hudvänliga preparat som lätt kan användas med dina hudvänliga smycken. Clarins har även smink som du kan kombinera med dina smycken för bästa effekt. För att framhäva dem helt enkelt.

Det vanligaste materialet i hudvänliga smycken

Idag finns det smycken utav i stort sett vilka material som helst. Ska du ha klassiska smycken så är det dock rostfritt stål som gäller eller äkta sterling silver som är allergifritt. Är du inte säker så fråga i butiken eller kolla ordentligt på produktbeskrivningen. Idag finns det många smyckesmärken som specialiserar sig på allergivänliga smycken.

Att få nickelallergi är inte kul alls. Det uppstår på grund av nickel i till exempel smycken och huden blir röd och börjar klia. Ofta får du också små blåsor och knottror och blir svullen. Nickelallergi kan yttra sig mer eller mindre hos personer och vissa kan få riktigt jobbiga utslag. Du föds dock inte med nickelallergi men om du väl har fått det en gång så har du det i dig för alltid. Du kan dock inte smitta någon med det.

Det är viktigt att veta att guld och silver kan innehålla nickel så om du köper ett smycke av silver så måste du kolla ordentligt om det är fritt från nickel eller inte. Ofta är det billiga silversmycken som kan innehålla nickel. Om du köper ett smycke av en gatuförsäljare kan du till exempel inte vara säker på var materialet faktiskt kommer ifrån. Därför ska du bara köpa smycken från erkända återförsäljare eller från varumärken som marknadsför sig med nickelfria produkter. I Sverige finns till exempel Edblad som är noga med att bara ha hudvänliga smycken i sitt utbud, både för barn och vuxna.

Om du vet med dig att du drabbas av nickelallergi och vill vara helt säker på att undvika det så kan du satsa på smycken helt av naturmaterial. Idag finns massor av vackra smycken i trä, glas och kristall eller av läder.